Augusti alguses viiendat aastat toimuv Tartu toidu- ja veinifestival toob heade mõtete linna Eesti toidugurmaanid ja rahvusvahelised veinieksperdid ning rikkalikest maitseelamustest on oodatud osa saama kõik huvilised.
Festivali esimesel päeval, 2. augustil pakuvad Küüni tänaval maitseelamusi tänavatoitlustajad ja huvilised saavad nautida Polpo restoranis gurmeeõhtusööki. Uues kohas avab külastajatele uksed laienenud ja uhkem veiniala, mis asub sel aastal Poe ja Küüni tänava pargis. Mitmekesine programm ootab külastajaid Tartu turuhoones ja Emajõe promenaadil. Õhtul loob muusikalise meeleolu Eesti üks armastatumaid naisartiste Lenna Kuurmaa.
Laupäeval, 3. augustil on Küüni tänaval ja parkides laiuva toiduala fookus Eesti toidul ja toorainel. Traditsioonide kohaselt valitakse taas Tartu linna maitse ja vein, toimuvad toiduteemalised giidituurid, külalisi oodatakse gurmeeõhtusöögile restorani Antonius ning Küüni tänavat pikendab meeleoluka programmiga Kvartali toidutänav “Maitsvaid ampse”. Festivali lasteala asub taas kesklinna pargis.
Kolmandal päeval, 4. augustil kolitakse kesklinnast Tammelinna, kus toimub kodukohvikute päev. Festivali raames avavad külastajatele uksed igal aastal ülipopulaarseks osutunud 35 kodukohvikut.
Veiniala peakorraldaja Assar Jõgari sõnul üllatab tänavune veiniala mitmete uuendustega. “Senisest avaramal veinialal pakuvad Eesti veinikaupmehed veelgi suuremat valikut ja esmakordselt on avatud rohealal grillinurk koos Champagne lounge’iga. Veine tulevad hindama ja veinigurmaane koolitama tippsommeljeed Toscanast ja Alsace’ist,” ütles Jõgar.
Tartu toidu- ja veinifestivali programmi juhib restoranipidaja ja peakokk Joel Ostrat, muusikalist meelelahutust pakuvad Küüni tänaval Puuluup, Popsid ja Bossenova ning veinialal The Baltinos ja Rodrigo Manfrinatti Band.
Tartu toidu- ja veinifestivali kaaskorraldajad on Vein ja Vine, Tammelinna Selts, restoranid Polpo ja Antonius, Tartu Turg ning Kvartal.