Kevad ei olnud mitte kõikidele toiduainete tootjatele kerge, aga tervikuna saadi sellel raskel ajal hästi hakkama, ütles president Kersti Kaljulaid reedel Eesti Parim Toiduaine 2020 auhindade kätteandmisel.

“Tahan tänada kõiki toiduainete tootjaid selle eest, et meil oli ka epideemia alguspäevil toit alati laual, et meil ei tekkinud toiduga mingeid probleeme. Te suutsite hoida haigust oma ettevõtetest sellisel määral eemal, et neid ei tulnud sulgeda,” lisas riigipea.

Kaljulaidi sõnul ei ole maailm enam endine ja on muutunud ka vähem ennustatavaks. “Et olla valmis mistahes üllatusteks, peame põhjalikult läbi mõtlema kõik tootmisega seonduvad tahud, tehnoloogia ja töö, tooted ja tarneahelad. Aga eelkõige peame mõtlema inimestele: oma töötajatele ja tarbijatele,” ütles riigipea.   

Just praegu on toiduainetööstusel ka õige aeg mõelda president Kaljulaidi hinnangul läbi toodete tervislikkuse, keskkonnasõbralikkuse ja pakendi küsimused: “Ma tean, et nende teemadega on toiduainete tootjad ja nende ühendused alati tegelenud, kuid praegune moment tundub põllult kuni toidulauani ulatuvasse tooteahelasse sissejuurdunud inertsi murdmiseks olevat eriti sobiv.”

Olgu epideemia või mitte, inimesed tahavad alati süüa head ja maitsvat toitu, mis pakub riigipea arvates uusi võimalusi ka toiduainete tootjatele: “Nüüd, kus me reisime vähem ning ka väljaspool kodu söömise võimalusi on jäänud vähemaks, on kodumaise tööstuse toidu kvaliteet ja mitmekesisus muutunud meile veelgi olulisemaks.”

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi