Kolmapäeval Rahvuste liiga kohtumises Eestiga vastamisi minev Armeenia jalgpallikoondis on Tallinnas viibides rikkunud jämedalt ja otseselt Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) kehtestatud isolatsiooni- ja ohutusreegleid.

Jätkuva koroonaviiruse pandeemia tingimustes toimuvad kõik UEFA egiidi all peetavad mängud määrustiku “UEFA Return to Play Protocol” ehk “UEFA mängude juurde naasmise reeglistik” alusel, vahendab Soccernet.ee.

 

 

5. augustil avaldatud reeglistiku punkt 13 puudutab delegatsioonide hotellides viibimist ning keelab otseste sõnadega ja konkreetselt ära tegevused, millega Armeenia koondis on Tallinnas tegelenud.

Nimelt on Armeenia jalgpalliliit postitanud nii enda koduleheküljele kui ka Facebooki leheküljele fotod Tallinna Armeenia kiriku külastamisest ja kohtumisest siinsete armeenlaste jalgpalliklubi FC Ararati noormängijate ja lapsevanematega.

UEFA reeglistiku punkt 13 sätestab muuhulgas: “Võistkonna liikmed (nii mängijad kui ka abipersonal) ei tohi hotellist lahkuda, välja arvatud juhul, kui see on varasemalt kokkulepitud ja korraldatud ega hõlma endas kontakti ükskõik kellega väljaspool nende enda gruppi.”

Seejärel märgib UEFA reeglistik, et pikemate külaskäikud puhul võib korraldada võistkonna ekskursioone, aga kahepäevase võistlusreisi “pikema külaskäigu” alla liigitamine ei päde ühestki otsast, sest lühemaid võistlusreise polegi.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi