Venemaa täidab WADA nõudeid täiel määral ja on huvitatud dopinguseire puudustega seotud küsimuste täielikust lahendamisest, ütles Vene president Vladimir Putin.

“Peame Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Paraolümpiakomitee, Euroopa Nõukogu ja UNESCO erialaste struktuuridega pidevat sidet /…/ ja sama innukat teeme koostööd WADA-ga. Nõudeid, mida see organisatsioon esitab Venemaale, täidetakse täiel määral,” ütles Putin Venemaa spordifoorumil.

Ta rõhutas, et dopinguseire puudustega seotud küsimuste minevikku jätmisest on esmajoones huvitatud Venemaa ja selle sportlased ise. Vene sportlased tahavad astuda areenile teistega võrdsetena, et näidata oma meisterlikkust igasuguste piiranguteta ning olla eeskujuks teistele sportlastele, lisas president.

Putin rõhutas, et “Venemaa on alati olnud valmis läbi rääkima ja tegema koostööd kõikides maailma spordi päevakorraküsimustes”. “Me püüdleme võtta üle massispordiürituste korraldamise parimaid kogemusi, kasutada tõhusalt spordis uudseid tehnoloogiaid ja teaduse saavutusi,” sõnas president.

Ta lubas ka, et Venemaa jagab omalt poolt võistluste korraldamise kogemust – väiketurniiridest maailma suurimate võistlusteni. 

“Ja loomulikult jääb Venemaa, kes on andnud maailmale sadu ja sadu nimesid ning rekordeid ja kelle sportlased vaatamata kõigele vallutavad täna ühe uusi spordikõrgusi, jääb endiselt üheks spordiliikumise tähtsaimas osaliseks,” rõhutas Putin.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi