Tallinna linnavalitsus eraldab linnavalitsuse reservfondist 50 000 eurot Eesti Korvpalliliidu korraldatava FIBA Eurobasket 2020 kvalifikatsioonimängude kulude osaliseks katmiseks.

Eesti Korvpalliliit sai 8. oktoobril erakorralise võimaluse ja õiguse korraldada FIBA Eurobasket 2020 kvalifikatsioonimängud grupile B „mulli“ formaadis, kus mängivad neli rahvuskoondist: Eesti, Itaalia, Põhja-Makedoonia ja Venemaa.

Rahvuskoondised saabuvad Tallinnasse 23. novembril ja lahkuvad 1. destembril, kokku viibivad meeskonnad pealinnas üheksa päeva. Mängud toimuvad Saku Suurhallis ja korraldatakse neli mängu: 28. novembril toimub kaks mängu ja 30. novembril kaks mängu. Eesti meeste rahvuskoondis mängib kodusaalis Venemaaga ja Põhja-Makedooniaga. Kõik delegatsioonid, kohtunikud ja muud ametnikud on majutatud Hiltoni Hotelli, mis on selleks perioodiks broneeritud Eesti Korvpalliliidule. Muid külalisi hotell sel perioodil vastu ei võta, vältimaks Covid-19 viiruse levikut.

Lisakulu mängude korraldamisel on Covid-19 testide tegemine, kokku on planeeritud teha 435 testi sealhulgas mängijad, kohtunikud ja delegatsioonide inimesed.

FIBA Eurobasket 2020 kvalifikatsioonimängude korraldamise eelarve on kokku 271 420 eurot ja linnalt küsitakse toetust 50 000 eurot sihtotstarbega võistluspaiga rendi-, koristus- ja turvateenuse kulude katteks ja osaliselt Covid-19 testimise kulude katteks. Toetuse eraldamise lepingut täiendakse punktiga, et juhul kui sündmust ei korraldata, tagastab toetuse saaja Eesti Korvpalliliit eraldatud toetuse Tallinna linnale täismahus.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi