Euroopa meistritiitel kuulus juba kuuendat korda Rasmus Haugasmäele, hõbemedal Cezary Strumnikule ja pronksmedal Miroslav Bazinskile.

Ringraja paadiklassi OSY-400 Euroopa meistrivõistlused sõideti seekord Poolas Chodziezis.

Esimesest stardist sai parima lähte Strumnik, kes oli ka Rasmusele kõige tulisem konkurent.  Sõit aga katkestati punase lipuga, kuna toimus avarii kahe poolaka Jakub Rochowiaki ja Michal Požniaki vahel. Õnneks jäid mõlemad terveks.

Kordusstardis oli aga kiirem Haugasmägi, kuid Strumnik sai ikkagi ette ja juhtis sõitu kuni lõpuni. Esikohalt startinud Badaukis survestas Haugasmäge terve sõidu ja finišis oli ta Badaukisest ainult poole paadijagu ees.

Teises stardis oli taas esimene Strumnik aga kolmandal ringil Haugasmäest möödunud Badaukis võttis sõidust maksimum punktid, teine oli Strumnik ja kolmas Haugasmägi.

Pühapäeval oluliselt raskemates tingimustes ülihea kolmanda stardi teinud Haugasmägi võttis liidripositsiooni ja hoidis Strumniku ning Badaukise oma seljataga sõidu lõpuni.

Viimasesse sõitu läksid Haugasmägi ja Badaukis võrdse 925. punktiga. Seega võitja võtab ka tiitli. Aga viimast starti tugeva tuule tõttu ei antudki. Võrdsete punktide puhul arvestati kiireimat sõiduaega ning see kuulus teisest sõidust Badaukisele.

Tehniline kontroll aga tuvastas, et lätlase võistlusmootor ei vasta nõuetele ja Badaukis diskvalifitseeriti võistluselt. Haugasmägi ja Strumnik läbisid tehnilise kontrolli puhtalt ning ka Miroslav Bazinski Ungarist, kes tõusis nüüd kolmandaks.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi