Hiina päästjad tõid pühapäeval maa peale ühe 22-st kaevurist, kes on kaks nädalat olnud lõksus ühes riigi põhjaosas asuvas kaevanduses, teatas meedia.

Töölise tervislik seisund on habras, kuid muid üksikasju tema kohta ei avalikustatud. Riiklik telekanal CCTV näitas kiirabiautosid ja inseneritehnikat Shandongi provintsis Qixia piirkonnas asuvas kaevanduses. 

Päästjad on ühenduses kümne töölisega, kes olid plahvatuse hetkel 10. jaanuaril veel ehitusjärgus olevas kaevanduses. 

Üks töölistest on teadete järgi hukkunud ning 11 töölise kohta andmed puuduvad. Kaevureid eraldab päästjatest 350 meetri sügavusel 70 tonni sissevarisenud rusu. Päästjad on puurinud auke ventileerimiseks, kaevuritega suhtlemiseks ja evakueerimiseks. Samuti on saanud päästjad lõksusolevaid kaevureid toita ja joota ning varustada muude esmatarbevahenditega, teatas uudisteagentuur Xinhua. 

Võimud on pidanud kinni kümme kaevanduse juhtivtöötajat seoses viivitamisega õnnetusest teatamisel terve ööpäeva. Plahvatuse põhjuste üle avalikult räägitud ei ole. 

Hiina kaevandustes suri teatud perioodil aastas keskmiselt 5000 inimest, kuid järelevalve suurendamisega on olukord paranenud. Samas hoitakse ohutusnõuete pealt jätkuvalt kokku ning eelmisel aastal hukkus kahes õnnetuses Chongqing Shis 39 kaevurit. 

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi