18. oktoobril lõppenud Bigbanki 6,5-protsendise aastaintressiga tagamata allutatud võlakirjade avalik emissioon märgiti investorite poolt ligikaudu kolmekordselt üle.

Pank kasutas õigust suurendada emissiooni baasmahtu, et emiteerida uusi 10-aastase lunastamistähtajaga võlakirju algselt planeeritud kolme miljoni asemel kokku viie miljoni euro eest.  

Märkimisest võttis osa 789 investorit, kes märkisid allutatud võlakirju kokku 8,7 miljoni euro eest.

Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts tänas kõiki osalenud investoreid usalduse eest panga strateegia ning kasvuperspektiivide osas. “Märkimistulemused näitavad, et investorite usaldus Bigbanki tulevikuplaanide osas on jätkuvalt väga kõrge ning pakkumisel olnud võlakirjade intressimäär võis olla isegi pisut liiga kõrge, arvestades viimase kuu kiireid arenguid intressikeskkonnas. Kaasatud kapitali toel saab Bigbank veelgi tugevamana viia ellu oma äristrateegiat, plaanides kasvu jätkata eelkõige just kodu ja ärilaenude tooteliinides ning tagades samaaegselt vastavuse kehtestatud kapitalinõuetega,” kommenteeris Martin Länts. 

Allutatud võlakirjade jaotamisel otsustas Bigbanki juhatus summeerida kõik sama märkija poolt tehtud märkimiskorraldused ning rahuldada kõigi investorite kuni 30 000 euro suurused märkimised täies mahus. Bigbanki kontserni kuuluvate ettevõtete töötajatele jaotati 100 protsenti nende märgitud mahust ning ülejäänud investoritele jaotati 2,75 protsenti nende märgitud mahust, mis oli suurem kui 30 000 eurot. Komakohtadega võlakirjade arv ümardati seejuures lähima täisarvuni.

Võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele 23. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval ning nende esimene kauplemispäev Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas on 24. oktoober või sellele lähedane kuupäev.

Bigbank AS-i tagamata allutatud võlakirjade avalik pakkumine kestis 8.-18. oktoobrini. Tegemist oli Bigbanki tagamata allutatud võlakirjade emissiooniprogrammi kolmanda seeriaga. Emissiooniprogrammi raames on Bigbankil võimalik kaasata kokku kuni 30 miljonit eurot.

Rohkem kui 30-aastase tegevusajalooga Bigbank on Eesti kapitalile kuuluv kommertspank. 30. juuni 2024 seisuga oli panga bilansimaht kokku 2,6 miljardit eurot ning omakapital 252,8 miljonit eurot. Üheksas riigis tegutseval pangal on kokku üle 150 000 aktiivse kliendi ning üle 500 töötaja. Reitinguagentuur Moody’s on väljastanud Bigbankile pikaajalise pangahoiuste reitingu tasemel Ba1 ning baaskrediidireitingu (BCA) ja kohandatud BCA tasemel Ba2.

Gyhm OÜ teenused ja rentimiseks mõeldud rasketehnika on loodud vastama kõige nõudlikumate klientide ootustele, tagades tõhusa ja professionaalse tulemuse.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi