Eesti Antidopingu teatel on Aivar Rehemaale alates teisipäevast määratud esialgne võistluskeeld.

Keeld laieneb kõigile võistlustele, üritustele või muudele tegevustele, mida korraldab, kutsub kokku, volitab või tunnustab Rahvusvaheline Suusaliit FIS, Eesti Suusaliit või mis tahes muu Maailma Antidopingu koodeksit järgiv organisatsioon.

Juhtum sai avalikkuse jaoks alguse eesmaspäeva õhtul, kui suusaliit väljastas pressiteate, et Soome alaliidult saadud kinnitatud info kohaselt aitab Seefeldi dopinguskandaali mässitud endine suusatreener Mati Alaver korraldada 4.-25. novembrini Soomes Olosel seitsmele Eesti Suusaliidu liikmesklubi sportlasele laagrisse minekut.

Koroonapandeemia tõttu on Soome reisimiseks vaja saada aga kutset. Rehemaa pöördus Alaveri poole, et protsessi kiirendada. “Mati Alaver helistas oma sõbrale, Soome Suusaliidu peasekretärile, ja küsis, kas oleks võimalik kutse hankimist kiirendada. See ei vasta tõele, et ta aitab laagrit korraldada. Ta pole sellega kuidagi seotud,” rääkis Rehemaa.

Miks ei proovinud Rehemaa kutset teenida läbi Eesti Suusaliidu? “Olen nende poole kevadel ja suvel erinevate küsimustega pöördunud, kuid asjad venivad. Mul ei olnud võimalust oodata veel nädalat või kahte, mul on vaja Soome pääseda,” selgitas Rehemaa, kes pidi juba teisipäeval kell 7.30 laeval olema.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi