Itaalia politsei otsis laupäeva varahommikul läbi Vene laskesuusatajate meeskonna hotellitoad, ütles Vene laskesuusaföderatsiooni juht Vladimir Dratšev Vene uudisteagentuuridele.

“Täna tuli politsei hotelli kell 5.50 hommikul… Politsei saabumine toimus ühe IBU liikme palvel,” ütles Dratšev uudisteagentuurile Interfax, viidates Rahvusvahelisele Laskesuusatamise Liidule.

Vene meeskond võistleb IBU laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Põhja-Itaalias Rasun Anterselvas.

Läbiotsimine oli seotud sellega, et Vene meeskonna juht Aleksandr Kasperovitš kasutas ühe teise isiku akrediteeringut, sõnas Dratšev.

Politsei uuris ka sportlast Aleksandr Loginovi, kahtlustades võimalikku korduvat dopingureeglite rikkumist, lisas ta.

Loginovile kehtestati 2014. aasta novembrist 2016. aasta novembrini võistluskeeld veredopingu EPO kasutamise eest.

“See võib olla kordusjuhtum. Nad otsisid tema asjad läbi poolteist tundi ja konfiskeerisid tema seadmed.”

Loginov on võitnud maailmameistrivõistlustel juba ühe kuldmedali, ühe pronksmedali ja pidi võistlema ka laupäeval.

Loginov ütles teleintervjuus, et politsei äratas tema ja teise laskesuusataja Jevgeni Garanitševi, tungides nende tuppa. “Neid huvitasid ainult minu asjad,” lisas ta. Läbiotsimine toimus IBU palvel ja talle pole mingit süüdistust esitatud, lisas ta.

Loginovil pole võib-olla võimalik laupäeval võistelda, ütles Vene meeslaskesuusatajate peatreener Sergeu Belozerov uudisteagentuurile TASS.

“Ma olen mures, et politsei pärast tema arvuti ja telefoni konfiskeerimist võib öelda enne lõunat, et neil on vaja täiendavat informatsiooni ning ta võistluselt ära tõmmata,” ütles Belozerov, lisades et Garanitšev siiski võistleb.

Vene saatkond Roomas teatas Twitteris, et nende Milano konsulaat uurib teateid meedias ja võtab ühendust Itaalia politseiga. Samuti on saadetud konsulaadi töötaja sportlastele appi.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi