Male maailmameister Magnus Carlsen võitis esmakordselt internetis korraldatud tippturniiri, teatas esmaspäeval rahvusringhäälingu spordiportaal.

Eesti esimaletaja Kaido Külaotsa hinnangul oli tegemist õnnestunud eksperimendiga. Internetis male mängimise populaarsus kasvab nii tippude kui ka harrastajate seas.

Tippmaletajate esimene profiturniir internetis auhinnafondiga 250 000 dollarit toimus Magnus Carlseni initsiatiivil ja lõppes ka norralasest maailmameistri võiduga.

16 päeva kestnud turniiril osales kaheksa maailma eliiti kuuluvat suurmeistrit. Finaalis oli Carlseni vastaseks ameeriklane Hikaru Nakamura, kes välkmales on praegu maailma esinumber.

Välkmalet finaalmatši võitja selgitamiseks vaja ei läinud, sest Carlsen võitis neljapartiilise kiirmale matši 2,5-1,5.

“Kui räägime internetimalest, siis räägime ikkagi pigem kiirmale formaadist. Klassikalist pikka turniiri internetis veel ei ole toimunud. Nagu see viimane turniir näitas, siis Magnus Carlsen on praegu ikkagi maailma parim ükskõik millises formaadis,” tõdes Külaots.

“Ega me praegu ei keegi kindlad olla selles, millal jälle normaalset malet mängida saame. On teada, et isegi maleolümpia, mis pidi augustis toimuma, on edasi lükatud,” lisas Külaots.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi