Norra suusasangar Petter Northug tunnistas reedel pärast kiiruseületamise järel tema kodus korraldatud läbiotsimist, et tal on “tõsine probleem” alkoholi ja uimastitega.

Politsei tabas Northugi 13. augustil Oslo lähistel sõitmas oma Jaguaril kiirusega 168 kilomeetrit tunnis.

Kahtlustades, et ta võis olla mõnuainete mõju all (testi tulemused pole veel saabunud), otsis politsei Northugi kodu läbi ja leidis kokaiini.

“Mul on tõsine probleem alkoholi, uimastite ja ravimitega. Kohati on need seotud suurte pidudega ja pidusid on olnud palju,” lausus 34-aastane suusastaar pressikonverentsil.

Vabandades “kõigi asjaosaliste ees”, lausus ta, et on valmis kohtuistungil määratud karistust kandma.

Aastal 2014 mõisteti Northug 50 päevaks vangi, kuid ta kandis karistust peamiselt elektroonilise jalavõruga. Pärast autoõnnetuse põhjustamist mõnuainete mõju all määrati talle trahv ja keelati viieks aastas autojuhtimine.

Reedel lausus ta, et probleemid alkoholi ja narkootikumidega algasid pärast taandumist tippspordist aastal 2018. Ta lausus, et on otsinud professionaalset abi.

Olles üks ajaloo parimaid murdmaasuusatajaid, võitis Northug aastal 2010 neli olümpiamedalit, neist kaks kuldmedalit. Aastatel 2007-2015 sai ta maailmameistrivõistlustelt kokku 13 kuldmedalit ning oli kolmel korral ka maailma karika. 

 

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi