Pea 100 sportlast seitsmest riigist võtab reedest pühapäevani mõõtu Otepääl ja Tartus rullsuusatamise maailmakarikaetapil.

Võistlustel annavad tooni eelkõige Eesti sportlased, aga kohal on ka Norra, Saksamaa, Austraalia, Soome, Läti, Leedu rullsuusatajad. Lõuna-Eesti sportlastest võistlevad näiteks naistest Teiloora Ojaste ja Johanna Udras ning meeste seas Marko Kilp ja Raido Ränkel. Abipersonali võistkondadel väga kaasas ei ole.

«Kuna suusamäärimist ei ole, pole ka hooldetiime,» sõnas korralduskomitee juht Kristjan Külm. 

Reedel ootavad võistlejaid ees Tehvandi spordikeskuse rullirajad klassikasprintides. Teisel päeval võisteldakse vabatehnika mass-stardis Tartus ning kolmandal sõidavad naised 10 ja mehed 15 kilomeetrit klassikas taas Otepääl.

«Palju on olnud paberimajandust ja uusi nüansse, kuna korraldusmeeskond teeb esimest korda sellist suuremat rahvusvahelist võistlust. Oleme küll varem Eviko suusarulli korraldanud.»

Korraldajad paluvad pealtvaatajatel jälgida 2+2 reeglit. Võistluskeskused on tähistatud infosiltide ja piltjuhistega. Samuti tutvustatakse kõikide riikide esindajatele koroonaviiruse tõttu kehtestatud käitumisjuhist ja kontrollitakse selle täitmist. Nii Otepääl kui ka Tartus peetavatele võistlustele on oodatud ka publik. Pealtvaatajatele on sissepääs prii.

 

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi