Eesti maanteeratturite koondis kaalub loobumist Balti Keti velotuuril osalemisest, sest terviseamet kehtestas kahe nädala pikkuse eneseisolatsiooni kolmele koondise liikmele, kes spetsiaalselt selle võistluse jaoks oma võõrsil asuvate klubide juurest kodumaale tulid.

Kahe nädala pikkuse liikumispiirangu tõttu peavad võistlemisest pausi tegema Karl Patrick Lauk, Martin Laas ja Norman Vahtra.

„Laas, Lauk ja Vahtra tulid oma klubide juurest Eestisse spetsiaalselt Balti Keti velotuuri pärast, et Eesti koondist võidusõidul väärikalt esindada. Nimetatud tippratturid on läbinud kõik vajalikud koroonatestid vastavalt Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu UCI registreeritud klubidele kehtestatud nõuetele. Koroonatestide vastused olid eranditult negatiivsed,” rääkis Eesti koondise peatreener Jaan Kirsipuu.

Tema sõnul on profiratturitel UCI poolt kehtestatud erireegel, mille täitmisel on ratturitel võimalik rahvusvahelistel võidusõitudel osaleda. Sarnased erireeglid on kehtestatud ka rahvusvaheliste võistluste korraldajatele, mille täitmatajätmisel on võistluste peakohtunikul kohustus võistlus ära jätta.

“Seega on UCI poolt tagatud maksimaalne ohutus viiruse leviku tõkestamiseks rahvusvahelistel jalgrattavõistlustel. Terviseameti poolt kehtestatud liikumispiirang tekitab olukorra, kus Eesti ratturid pannakse võrreldes teiste riikide ratturitega ebavõrdsesse olukorda. Samuti mõjutab see antud ratturite osalemist järgmisel nädalal toimuvatel Eesti meistrivõistlustel maanteerattasõidus ning Euroopa meistrivõistlustel, kuhu liikumispiirangu tõttu ei ole võimalik meie ratturitel enne kahte nädalat minna,“ on Kirsipuu olukorras pettunud.

Kuna Balti Keti velotuur on UCI teise kategooria võistlus, peab korraldaja tagama lisaks riigi terviseameti nõuetele ka UCI poolt kehtestatud turvanõuded. Välja on töötatud koos WHO-ga ka riikide riski tabel, väiksema riskiga riikidel on meetmeid vähem või on need soovituslikud. Eesti kuulub madala riskiga riikide hulka.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi