Kultuuriministeerium toetab sel aastal läbi kolme taotlusvooru rahvusvaheliste spordiürituste korraldamist kokku kuue miljoni euroga.

Taotlusvoorust „rahvusvaheliste kultuuri- ja spordisündmuste toetamine“ toetatakse sel aastal kokku kahe miljoni euroga kaheksat spordiüritust. Kõige suuremad toetussummad, 720 000 eurot ning 605 000 eurot, on vastavalt saanud Ironman Tallinn 2024 ja Ironman Tallinn poolpika triatloni Euroopa meistrivõistluste ning Tallinna maratoni korraldajad. 

Taotlusvoorust „rahvusvaheliste spordisündmuste läbiviimine Eestis“, toetatakse sel aastal kokku ligi miljoni euroga 41 kõrgetasemelise rahvusvahelise võistluse korraldamist. Kõige suurema toetuse ehk 130 000 eurot sai Eesti Suusaliit murdmaasuusatamise maailma karikavõistluste etapi korraldamiseks.

Taotlusvoorust „rahvusvahelise suurvõistluse korraldamise toetus“ raames toetatakse täiskasvanute maailmameistrivõistluste, Euroopa meistrivõistluste või etappide ja nendega samaväärsete võistluste või maailmakarika korraldamist. Vooru eelarve on selleks ja ka järgmiseks kolmeks aastaks plaanitud kuni kolm miljonit eurot ehk nelja aasta peale kokku 12 miljonit eurot. 

Selle vooru uus taotlusvoor avanes reedel. Toetatakse neid kõrge tasemega suuri spordivõistlusi, mis teistesse meetmesse ei sobitu, kuid millel on suur riigi turundamise potentsiaal ning mis on riigi jaoks olulised.

[responsivevoice_button voice=”Estonian Male” buttontext=”KUULA ARTIKLIT”

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi