Ott Tänak testis järgmisel aastal autoralli MM-sarjas kasutatavaid Pirelli rehve, aga täpsemat hinnangut nende kohta anda veel ei osanud.

Järgmisest hooajast muutub WRC ralliparemiku rehvitarnija. Senise Michelini asendavad uuel hoojala Pirelli rehvid.

“Mida [Juha] Kankkunen ütleski? “Need on mustad ja ümmargused.” Need on endiselt mustad ja ümmargused,” kordas Tänak intervjuus DirtFishile soomlasest neljakordse maailmameistri kunagist ütlemist.

Olukord on kõigile uus, isegi Tänakule,  kes on minevikus Pirelliga kokku puutunud – kuuludes 2010. aastal Itaalia firma noorteprogrammi.

Esimest korda sõidetakse Pirelli rehvidega juba Monte Carlo rallil. “Monte Carlo on tõeliselt kena paik, kuhu minna täiesti uute rehvidega,” ütles Tänak sarkastiliselt, vihjates sealsetele nõudlikele ja vahelduvatele teeoludele.

“Rehvidest on veel vara rääkida. Vajame selleks kindlasti rohkem aega,” lisas eestlane. “Mul on olnud ainult üks testipäev lörtsi ja sulalumega. Sellistes nõudlikes oludes on raske rehvi võimete piire kombata. Õppimiseks läheb aega, sest kindlasti on rehvid erinevad.”

Tänaku sõnul ei ole kõigi tingimuste jaoks perfektset rehvi. “Igal asjal on plussid ja miinused ning nõnda on ka Pirellidega – aga meil kõigil on samad rehvid,” lausus Tänak.

“Me anname oma kogemustele tuginedes endast parima ja ka parima võimaliku tagasiside – loodetavasti toimib kõik hästi ja jääme rahule.”

Autoralli MM-sarja uus hooaeg algab Monte Carlos juba 21. jaanuaril.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi