Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) kinnitas neljapäeval, et saatis kohtuasja Venemaa kõrvalejätmise kohta rahvusvahelistest spordivõistlustest Spordi Arbitraažikohtusse (CAS).

Maailma kõrgeim spordikohus peab otsustama, kas kinnitada WADA läinud kuul Venemaale kehtestatud nelja-aastane keeld või kaaluda Venemaa vastulauset sellele eepilisele meetmele.

Täpselt kuu aja eest otsustas WADA kehtestada Venemaale seoses väidetava riikliku dopinguskeemiga nelja-aastase keelu, mis ei võimalda Vene sportlastel oma riigi lipu all esineda sellistel võistlustel nagu tänavused Tokyo suveolümpiamängud, 2022. aasta Pekingi taliolümpia ja 2022. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniir.

WADA sõnul manipuleeris Venemaa Moskva dopingulabori andmetega. 2015. aasta paljastustest alguse saanud skandaal tõi päevavalgele pikaaegse skeemi, mis hõlmas kõrgeid Vene ametnikke, salaagente ja uriiniproovide smugeldamist.

Venelased saavad osaleda Tokyo olümpial vaid juhul, kui suudavad tõestada, et nad dopinguvõrgustikku ei kuulunud. Sarnane oli olukord ka 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpial, kus Vene mehed võitsid jäähokis kulla.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi