Sel hooajal on jalgpalli Premium liiga 23. vooru järel jõudnud ausa mängu edetabeli tippu Paide Linnameeskond, kes paiknes eelmisel aastal kolmandal kohal, ning tihe rebimine ausa mängu tiitli nimel käib ka Esiliiga ja Esiliiga B võistkondade vahel. 

Praeguse seisuga on Premium liiga ausa mängu edetabeli eesotsas Paide Linnameeskond, kellele järgnevad Tallinna FC Flora ja JK Tallinna Kalev.

Esiliiga edetabeli esikolmikus on Paide Linnameeskonna U21 võistkond, Tallinna FC Flora U21 ja Tallinna FCI Levadia U21. Esiliiga B esikolmiku moodustavad Pärnu Jalgpalliklubi, JK Tallinna Kalev U21 ja FC Kuressaare U21. 

Eesti Jalgpalli Liidu liigade arendusosakonna juhataja Veiko Soo sõnul on hooaja lõpus välja antav ausa mängu diplom oluline, sest see tunnustab võistkondi austuse eest kohtunike, vastaste ja mängu vastu. “Ausa mängu diplom on võistkonnale ääretult oluline, sest see väärtustab tulemuse kõrval ka viisi, kuidas selleni jõuti,” ütles Soo.  

Kõigis liigades hinnatakse võistkondade ausat mängu kindlate kriteeriumite põhjal. Ausa mängu hindamiskriteeriumite alla kuuluvad näiteks pealtvaatajate ja võistkonna ametiisikute käitumine ning punased ja kollased kaardid.  

Eesti Jalgpalli Liit autasustab iga liiga ausa mängu arvestuse kolme parimat Estonia kontserdisaalis Jalgpalligalal ja “Eesti jalgpall tänab” tänuüritusel. Ausa mängu edetabelitel on võimalik silma peal hoida vastava liiga lehelt. 

[responsivevoice_button voice=”Estonian Male” buttontext=”KUULA ARTIKLIT”

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi