Järgmisel suvel saab 17.–19. juulini Saaremaal näha võistlemas atraktiivse mo- tospordiala enduuro maailma paremikku, kirjutab BNS.

Enduro GP Estonia nimeline võistlus on MM-sarja etapp teist korda. Esimene kord sõideti Eestis maailmameistrivõistluste punktidele Tallinna ümbruses 2018. aastal. Toona jäid nii võistlejad kui ka enduuro MM-sarja promootor võistluse korraldusega väga rahule ja see andis kindluse tulevikus sarnast võistlust korraldada.

Saaremaa niiöelda meretaguse eksootika ja huvitavate radadega pakkus hea võimaluse viia enduuro MM-sarja etapp uude asukohta. Enduro GP Estonia peakorraldaja Veiko Biene märkis, et Tallinna võistlus oli nende meeskonnale hea proovikivi, kuidas nad saavad hakkama rahvusvahelise tiitlivõistluse korraldamisega.

„Tagasiside oli positiivne ja kuna ka MM-sarjas on võistlusklasse ja võistlejaid lisandunud, otsustasime 2020. aastal teha taas enduuro MM-sarja etapi Eestis,“ ütles Biene, kelle sõnul rääkis Kuressaare ja Saaremaa kasuks see, et saarel on väga huvitavad ja tehnilised rajad, kohapeal on olemas korralik enduuro kogukond, kes on juba neid palju aidanud.

Samuti kohalik omavalitsus, kes esmase idee esitlemise järel oli kohe valmis koostööd tegema. „Olen veendunud, et suvine Saaremaa meeldib ka MM-sarja võistlejatele ja promootorile ning kohapeale tuleb rohkelt fänne teistest riikidest.“

Saaremaa vallavanema Madis Kallase sõnul on Saaremaa spordiürituste kalender olnud alati väga mitmekülgne, aga erinevate spordialade MM-etappe saadakse võõrustada siiski harva. „Kindlasti teevad sellised sündmused Saaremaa jälle mõnevõrra tuntumaks ja loodan, et sarnased võistlused julgustavad ka teisi spordialasid kaaluma just Saaremaad tippspordiürituste korraldamise paigana,“ sõnas Kallas.

Enduro GP Estonia sõidetakse 17.–19. juulini Kuressaares ja Saaremaal.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi