Ralliajakirjaniku David Evansi sõnul on võimalik, et autoralli MM-sari jätkub septembri esimesel nädalalõpul Rally Estoniaga.

Praegu on 2020. aasta MM-i esialgses kalendris koha säilitanud vaid Türgi, Saksamaa ja Jaapani rallid. Kõik ülejäänud on koroonaviiruse pandeemia tõttu kas teadmata ajaks edasi lükatud või ära jäetud.

Portaali DirtFish andmetel aga kaalutakse lisaks aasta algul toimunud Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko rallidele veel kuue etapi pidamist ning otsa peaks lahti tegema Eesti.

Kui Rally Estonia sõidetaks plaani järgi 4.-6. septembril, siis sellele järgnev etapp Türgis peaks toimuma kas esialgsetel kuupäevadel 24.-27. septembril või nädala võrra varem.

“Me valmistame autod Eesti etapi järel uuesti ette ja viime nad otse Türki,” lausus üks anonüümseks jäänud allikas portaalile. “See pole probleem, käitusime samamoodi mullu Argentinas enne Tšiili rallit.”

Lisaks Rally Estoniale tuleks uue rallina kalendrisse ka Belgias peetav Ypres Rally (2.-4. oktoober), siis jätkuks hooaeg Saksamaal (15.-18. oktoober), Itaalias (29. oktoober – 1. november) ja lõppeks Jaapanis (19.-22. november).

Rohkem Rally Estonial artiklis ei peatuta, kuid lisatakse, et Belgia etapi toimumine sõltub suuresti koostööst Türgiga, kuna ajaraam kahe ralli vahel võib jääda liiga väikeseks.

Urmo Aava ei nõustunud kalendrit ega kuupäevi kommenteerima ja oli WRC promootoriga täna peetud läbirääkimiste sisu osas samuti napisõnaline.

“Nagu olen varasemalt öelnud, siis rääkisime täpselt sellest, et saada Eestile parimaid tingimusi,” lausus ta ERR-ile. “Ja selliselt, et kõikidele osapooltele jääks ralli lõpuks väga hea tunne ja teadmine, et nad on võtnud sellest olukorrast maksimumi.”

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi