Eesti korvpallikoondis pidas Permis toimuvas EM-valiksarja kohtumise Venemaaga, mille kaotas kindlalt tulemusega 52:75.

Avaveerandi kaotas Eesti koondis 15:17, kuid asus seejärel ise kahel korral kolme silmaga juhtima. Poolajale mindi siiski kuuepunktilisest kaotusseisust 27:33. Teisel poolajal jätkas Venemaa koondis domineerimist ning läks kahel korral suisa üle kümne silmaga juhtima. Otsustavale veerandile läks Eesti vastu aga kaheksapunktilisest kaotusseisust 45:53. Viimasel neljandikul polnud rahvuskoondisel Venemaale enam midagi vastu panna, kui visati vaid seitse punkti vastaste 22 vastu ja võeti vastu 23 punkti suurune kaotus.

Eesti parimana viskas Janari Jõesaar kümme punkti. Henri Drell toetas meeskonda üheksa ning Maik-Kalev Kotsar ja Kristian Kullamäe kaheksa silmaga. Võitjate resultatiivseim oli 14 punktiga Jevgeni Baburin.

Finaalturniirile jõudmiseks oli Eestil vaja alistada Venemaa, kes on omale koha juba kindlustanud. Kuna seda ei juhtunud, siis ei tohi esmaspäeval peetavas Põhja-Makedooniaga kohtumises vastasele kaotada suuremalt kui kaheksa punktiga.

Reedel võitis Eesti mäletatavasti lisaajal Itaaliat tulemusega 105:101. Hetkel hoitakse B-alagrupis kuue punktiga kolmandat kohta. Esimene on Itaalia (10), teine Venemaa (8) ja neljas Põhja-Makedoonia (6).

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi