Eesti meeste korvpallikoondis alistas Venemaal Permis peetud EM-valikmängus seni võitmatuna püsinud Itaalia lisaaja järel 105:101 (20:21, 34:23, 28:22, 12:28, 11:7).

Kohtumise avaveerandi võitis napi ühe punktiga Itaalia, kuid teisel veerandil suutis võimsa viskekontserdi korraldanud Eesti haarata kümnepunktilise edu, vastates itaallaste 23 silmale koguni 34 punktiga. Eestlase võimas hoog jätkus ka kolmandal veerandil ning ehkki vahepeal saavutati koguni 22-punktiline edumaa, suutis Itaalia mängu viia lisaajale. Seal osutus aga taaskord paremaks meeskonnaks Eesti, kes võttis valiktsükli esimese kaotuse saanud Itaalia vastu neljapunktilise võidu.

Eesti meeskonna parimana viskas Maik-Kalev Kotsar koguni 32 punkti, tuues veel ka neli lauapalli. Pingilt sekkunud Kaspar Treier panustas 17 punkti ja kuue lauapalliga, Janari Jõesaar ja Henri Drell lisasid omaltpoolt vastavalt 13 ja 12 punkti. Koguni 14 tulemuslikku söötu kirjutati Sten Soku kontole. Itaalia resultatiivseim mängija oli Michele Vitali 24 punktiga.

Aasta tagasi Tallinnas 81:87 Itaaliale alla jäänud Eestil on nüüd neljast valikmängust kirjas kaks võitu ja kaks kaotust. Permis kohtutakse järgmisena pühapäeval Venemaaga, seejärel mängitakse esmaspäeval Põhja-Makedooniaga. Ühena korraldajatest on Itaalia juba EM-finaalturniiri pääsme taganud, edasi pääsevad veel alagrupi kaks paremat.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi