Eesti Olümpiakomitee (EOK) tõstab alates veebruarist olümpiaettevalmistusprogrammi kuuluvate sportlaste individuaaltreenerite toetusi.

Kokku tõusevad olümpiaettevalmistusprogrammi treenerite toetused 135 800 euro võrra, edastas EOK.

Olümpiaettevalmistusprogrammi kuuluvate sportlaste individuaaltreenerid saavad EOK-lt igakuist toetust vastavalt treenitava sportlase toetustasemele. Praeguse saavad EOK olümpiaettevalmistusprogrammist toetust 54 tippsportlase või võistkonna treenerid.

Alates veebruarist tõuseb A-taseme, see tähendab olümpia- või MM-i medalisti või Euroopa meistrist sportlase treeneri toetus seniselt 1500 eurolt 1800 eurole. B-taseme ehk olümpiamängude koha esikümnes, MM-il esikaheksas või EM-il hõbe- või pronksmedali saanud sportlase treeneri toetus tõuseb 1200 eurolt 1400 eurole kuus. Treenerite hulgast, kes treenivad C-taseme sportlasi , on EOK tippspordikomisjon teinud valiku, kes igakuist toetust saavad – nende toetus tõuseb 600 eurolt 800 eurole kuus.

EOK asepresident ja tippspordikomisjoni esimees Tõnu Tõniste sõnul on komitee sportlaste toetusi regulaarselt tõstnud, nüüd jõudis järg treeneriteni. „Koos Tokyo olümpiaks valmistuvate tippude vajaduspõhise lisatoetusega on treenerite toetuste suurendamine EOK jaoks alanud aastal tippspordi rahastamise üks prioriteetidest,“ ütles Tõniste.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi