Inglise Premier League’i jalgpalliklubid paluvad mängijatel nõustuda palgakärbete ja töötasude laekumiste edasilükkamise kombinatsiooniga, mis moodustaks 30 protsenti nende aastasest sissetulekust seoses koroonaviiruse levikust tingitud finantskriisiga, teatas liiga reedel.

Inglise kõrgeima jalgpalliliiga tippmängijad on sattunud valitsusametnike suure surve alla lasta endil kärpida palku seoses hiljutise palvega neljalt klubilt, mis soovisid kasutada maksumaksja raha klubi nende töötajate toetamiseks, kes jalgpalli otseselt ei mängi.

Tervishoiuminister Matt Hancock ütles neljapäeval, et jalgpallureil tuleks minna kaasa palgakärpega ning mängida oma osa.

Tottenham, Newcastle, Norwich ja Bournemouth kavatsevad kasutada Ühendkuningriigi sundpuhkuse skeemi, et maksta mittejalgpallureist töötajatele igakuiselt 80 protsendi ulatuses töötasu, kuid mitte rohkem kui 2500 naela (2845 eurot).

Premier League’i keskmine aastapalk jalgpallurite arvestuses on kolm miljonit naela (3,41 miljonit eurot), selgub Global Sports Salaries hiljutisest küsitlusest.

Professionaalsete Jalgpallurite Ühendus (PFA) kohtub laupäeval liiga ning klubide ametnikega, et asja arutada.

Liiga 20 klubi ametnike kohtumine soostus määramata ajaks pikendama hooaja edasilükkamist, kuni jalgpalli naasmine igapäevaellu on taas “turvaline ja sobilik”.

Klubid on meeleheitlikult valmis hooaega lõpetama, et vältida tõenäolisi tagasimakseid ülekannete eest telejaamadele umbes 760 miljoni naela (865 miljoni euro) ulatuses, kui nad ei suuda telelepinguid täita.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi