Briti jalgpalliklubi Manchester City peatreener Jose “Pep” Guardiola kutsus Euroopa riike sekkuma, et leevendada pingeid oma kodupiirkonnas Kataloonias, kus on puhkenud raevukad meeleavaldused pärast separatistide liidrite vangistamist.

Guardiola, kes on Hispaania poolautonoomse piirkonna Kataloonia iseseisvumise häälekas toetaja, luges ette ingliskeelse videosõnumi organisatsioonilt Demokraatlik Tsunami, mis on Kataloonias puhkenud uute meeleavalduste korraldajaks. 

Reedel pidi Kataloonia pealinnas Barcelonas toimuma jalgpalli suurklubide FC Barcelona ja Real Madridi kohtumine, mis lükati protestide tõttu ja julgeolekukaalutlustel edasi 26. oktoobrile. 

“Rahvusvaheline kogukond peab aitama meid Kataloonia ja Hispaania vahelise konflikti lahendamisel ning mõni väline vahemees (laua taha) kõnelusi pidama,” ütles Guardiola. 

“Loodetavasti Euroopa, Suurbritannia, aitavad meil selle konflikti lahendada,” sõnas ta. 

Kataloonias kuulutati reedel välja üldstreik. Tuhanded inimesed kogunesid Barcelonas, et avaldada meelt varem sel nädalal langetatud kohtuotsuste vastu. 

Meeleavaldused puhkesid esmaspäeval pärast seda, kui Hispaania ülemkohus mõistis üheksale Kataloonia iseseisvuslaste juhile üheksa kuni 13 aasta pikkused vanglakaristused.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi