Reedest pühapäevani toimub Tallinnas Haven Kakumäel rannavolle Eesti meistrivõistluste etapp Rannavolle Grand Prix Optibet/Teras Beach Cup, mis toob kodupubliku ette olümpiapileti eest heitlevad Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare ning Timo Lõhmuse ja Dmitri Korotkovi.

Kohal on ka Eesti parimad naismängijad Heleene Hollas ja Liisa Soomets ning Juudit Kure- Pohhomov ja Renate Pikk, kes kõigest mõned päevad hiljem asuvad samuti püüdma olümpiapääset.

Eesti Võrkpalli Liidu rannavolle projektijuht Tauno Lipp ütles eesootavat turniiri kommenteerides, et veidi rohkem kui kümme aastat tagasi lõpetasid oma tegemise Eesti esipaar Kais-Vesik, mille järel hakkas siinne rannavõrkpalli tase langema.

“Viimastel aastatel tekkinud igapäevaselt treenivad rannavolle nais- ja meespaarid on tõstnud tiputaset märgatavalt kõrgemale. Ala on leidnud tänu rannahallidele suure menu ja seda tõestavad iga etapi osavõtjate arvud,” ütles Lipp. 

Möödunud aastal osales Haven Kakumäel toimunud etapil üle 70 võistkonna. Endine tippvõrkpallur ja Teras Beach esindaja Rivo Vesik ütles, et sel aastal loodetakse Haven Kakumäel toimuval turniiril osalevate mängijate arvu veelgi ületada ja publikul on loodetavasti võimalus näha ka tugevate välispaaride mängu.

“Rannavolle tase on läinud paremaks, paare on rohkem ning ka harrastajaid,” ütles Vesik. “Maailmakarika mõistes on Eesti esimene ja teine paar kindlasti tugevad ning neil on ka veel võimalus pääseda olümpiale. Tiisaar/Nõlvak, Korotkov/Lõhmus ja Kais/Meius toovad kindlasti põnevaid mänguhetki ja publikul on, mida nädalavahetusel oodata,” lisas Vesik.

Tauno Lipu sõnul on olümpia Eesti võistkondade eesmärk, millele ei pea enam vastust kaua ootama. “Võistkonnad sõidavad juba nädala pärast Hollandisse, et panna end maksma viimases finaalturniiris, kus turniiri esimene saab pääsme olümpiale,” kinnitas Lipp. 

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi