Tänavu toimub 1.-9. maini esimest korda Tartu maastikumaratoni ajaloos individuaaljooks.

Selleks, et harrastusjooksjad saaksid füüsilist vormi hoida ning seda ka testida, on korraldajad tulnud välja ideega korraldada SI-ajavõtupulgaga individuaaljooks.

Maratoni projektijuhi Oliver Kivimäe sõnul võiks individuaaljooks huvi pakkuda inimestele, kes on harjunud kevadel oma jooksuhooaega avama ning tahavad läbida jooksu maastikul ning aja peale.

Kasutusele võetakse elektrooniline SI-ajavõtupulk, mille osaleja saab kontaktivabalt Elvast, Tartumaa Tervisespordikeskusest, kus asub ka jooksu start. Ajavõtupulgaga saab fikseerida osaleja raja läbimise aja, kuid seda on vaja registreerida ajavõtujaamades stardis, rajal ja finišis.

Samuti on rada tähistatud, jooksja ei pea marsruudi pärast muretsema. Kõik need tegurid annavad võimaluse hiljem võrdsetel alustel võrrelda osalejate distantsi läbimist ning moodustada paremusjärjestus. Lõpetajad saavad kohe pärast finišeerimist ka diplomi ja medali.

Jooks kestab üheksa päeva, igaüks saab raja läbida vabalt valitud ajal. Selleks, et tagada maksimaalne inimeste hajutatus rajal, tuleb jooksule eelnevalt aeg broneerida.

Huvilistel on vaja esmalt registreerida soovitud distantsile, valikus on 42, 21, 10 ja 5 kilomeetrit. Seejärel tuleb endale sobiv stardiaeg broneerida – broneerimine avatakse aprilli teises pooles. Kui aeg saab broneeritud, tuleb vaadata SI-ajavõtupulga õpetusvideot ning tutvuda rajakaardiga.

39. Tartu maastikumaratoni individuaaljooks toimub 1.-9. maini, registreerimine on avatud veebis 8. mai kella 17-ni.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi