Täpselt nädala pärast algab Tartu ülikooli spordihoones 25. korda peetav Miss Valentine’i võimlemisvõistlus, mis toob võistlema 35 riigi parimad võimlejad, vahendab BNS.

Ülikoolilinnas võtavad koha sisse maailmas esikohtadel paiknevad võimlejad ning selle aasta Tokyo olümpialootused. Viiel päeval võtab võimlemise jõuproovist osa ligi tuhat võistlejat, 35 riiki ja ligi 250 taustatiimi. Meeleolukaimad päevad publikule on laupäev ja pühapäev.

Võimlejad esitavad viiel päeval nii rõnga-, palli-, kurika- kui ka lindikavasid. Kolmapäeva õhtul alustavad turniiri noorimad, aastatel 2012-2013 sündinud võimlejad. Neljapäeval saab hoo sisse rahvusvaheline ilu- ja rühmvõimlemise võistlus ning reedest pühapäevani toimub esmakordne Grand Prix’ etapp. Finišijoone ületavad tipud pühapäeval ning finaalvõistlusele pääseb iga ala kaheksa kõige paremat.

«See ei ole võistlus alustavatele võimlejatele, vaid siia valitakse riigi kaupa esindajaid. Ka Eestist tahaksid osaleda kõik, aga pääsevad vaid parimad,» rääkis peakorraldaja Janika Mölder.

Kuulsaimate osalejate hulgas on Venemaa kaksikõed Dina ja Arina Averina, kellest esimene on valitsev maailmameister iluvõimlemises. Eestlastest on kohal meie parimad, näiteks valitsev Eesti meister iluvõimlemises Viktoria Bogdanova.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi