Laupäeval ja pühapäeval peetakse Pärnu Lennuvälja Motopargis Castrol Eesti meistrivõistluste teine etapp, kuhu stardivad kõik Eesti ja lähiriikide parimad sõitjad, sealhulgas valitsevad maailma- ja Euroopa meistrid.

Laupäeval, kui võistlevad ainult sooloklassid, peetakse ka traditsiooniline “Pärnu Kuningas” mõõduvõtt, mis sõidetakse MX1, MX2 ja MX125 klasside kiireimate vahel võistluspäeva viimase sõiduna. Päeva keskel peetakse aga MX1 ja MX2 ühised sprindivõistlused, kus võisteldakse mees-mehe vastu ja seda ainult lühikesel rajaosal.

Võistlemas on kõik Eesti parimad ning Läti, Leedu ja Soome kiired sõitjad. Kohalikud hoiavad pöialt kindlasti MX1 klassis võistlevale Harri Kullasele, kes sai avaetapil kolmanda koha ning Jörgen-Matthias Talvikule, kes aga võitis hooaja esimese etapi Karksi-Nuias. Kindlasti on esikoha heitluses tagasi Tanel Leok, kes toibus Karksi-Nuias veel hiljutisest operatsioonist ja ei saanud soovitud tulemust kirja, kuid nädal hiljem Soomes tiitlivõistluste etapil, kus Kullas võitis, oli ta juba poodiumil.

Pühapäeval on rajal kohalike iidol kolme viimase aasta Euroopa quadide meister Kevin Saar ning rajal saab näha ka eelmise aasta külgkorvide maailmameister lätlast Kaspars Stupelist, kes tänavu Gert Gordejevi korvimeheks.

Võistluse pidulik avamine toimub laupäeval kell 11 ning esimene start antakse kell 11.30, kui rajale lähevad MX Hobi klassi sõitjad. Pühapäeval sõidetakse esimene sõit samuti kell 11.30.

Sarnaselt eelmistele aastatele on EMV põhiklassidele MX125, MX2, MX1, külgvankrid ja Quad Open rahalised auhinnad.

Ka tänavu on pealtvaatajatele mõeldud ja nii loositakse finaaletapil kõikide hooaja jooksul pileti ostnute vahel kvaliteetne auto järelhaagis firmalt Brentex ja uudisena vägev elektrijalgaratas Fantic.

Võistluse infot saab nüüdsest operatiivselt kätte ka Sportity äpi kaudu, selleks tuleb see app esmalt enda nutiseademesse laadida ning seejärel kasutada seal salasõna Castrol2.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi