Baltimaade meistrivõistlused discgolfis  ja Alutaguse Open ühendasid jõud selleks aastaks ning toimuvad Alutaguse puhke- ja spordikeskuses ning Mäetaguse kettagolfirajal reedest pühapäevani.

Võistlus kuulub Innova Baltic Tour raamesse, mis on samuti osa PDGA A-tier võistlusest, mis sellel aastal Eestis toimuvad. Kõrgetasemelisest discgolfi võistlusest võtavad osa 176 mängijat, kaheksast erinevast divisjonist ning lisaks Eestile on kohal võistlejad USA-st, Prantsusmaalt, Soomest, Taanist, Austriast Lätist ja Leedust. 

Võistluse direktori Timo Juursalu sõnul peetakse võistluse favoriidiks hetkel MPO divisjoni Albert Tamme, kes on PDGA pingereas maailmas 19.kohal. Albertile on kindlasti tugevat vastasseisu pakkumas Silver Lätt (Eesti paremuselt teine mängija) ja mitu soomlast eesotsas Joona Heinäneni ja Juho Parviaineniga. Naistes on ülekaalukalt suurimaks favoriidiks Kristin Tattar, kes on maailma pingereas neljas. Kõige ühtlasem ja ta tugevuselt väga hea divisjon on MP40 ehk meesseeniorid. Ameeriklane McReynolds, soomlased Piippo ja Parkkonen ning eestlased Kivi, Solodov ja Vilipõld lubavad väga tulist lahingut pidada tiitli nimel. 

“Korralduslikult kahes discgolfipargis paralleelselt võistluse korraldamine on tõsine väljakutse meile, aga loodame võistluse kenasti jooksma saada ning kuu alguses toimunud Eesti harrastajate meistrivõistlused kinnitasid, et sarnane võistlus on täiesti tehtav ja võistlejatele isegi lisa pinget pakkuv, sest Alutaguse ja Mäetaguse parkide kombinatsioon on väga hea,” ütles võistluste direktor Timo Juursalu.

Pühapäev selgitab Baltikumi meistrid kettagolfis nii meeste ja naiste arvestuses kui ka eraldi harrastajate, seenioride ja juunioride arvestuses. Võistlus algab iga päev nii  Alutaguse puhke- ja spordikeskuse kui ka Mäetaguse discgolfipargis kell 9, vaid pühapäeval kell 8 ning mängitakse üks ring päevas. Pühapäeval kella 15 paiku lähevad rajale viimased meeste avatud divisjoni mängijad, et välja selgitada võitja. Pidulik lõputseremoonia toimub pühapäeval kell 19 koheselt peale viimaste mängijate lõpetamist Mäetaguse discgolfipargis. 

Loosipileti soetanud pealtvaatajate vahel loositakse pühapäeval välja 500 eurot.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi