Tallink Grupp avab Baltikumi esimesed kolm Burger Kingi restorani kolmapäeva, 20. mai pärastlõunal Balti jaama ootepaviljonis, Rocca al Mare ja Ülemiste keskustes.

Esialgu aprillis ja mais avatama kavandatud restoranid otsustati koroonaviiruse leviku tõttu teha lahti ühel päeval korraga, et hajutada inimeste kogunemist avalikes kohtades. Lasnamäe Centrumi Burger King avatakse praeguste plaanide kohaselt juuni teises pooles, teatas Tallink. 

“Avamisega seotult käivad tihedad ettevalmistustööd, et restoranid oleksid vastavuses terviseekspertide soovituste ja eriolukorra reeglitega. Restoranide seadmed on paigaldatud ning sisekujundus on valmis, veel koolitame välja viimaseid töötajaid ning viimistleme parimaid lahendusi toidu ohutuks kohapealseks tarbimiseks, kontaktivabaks toidu kaasa ostmiseks ja koju tellimiseks,” selgitas Tallink Grupi kaldakaubanduse juht ning Burger Kingi frantsiisi maaletoomise projektijuht Katre Kõvask pressiteates. 

Ta lisas, et restoranides on kasutusele võetud karmid ohutusmeetmed. “Oleme piiranud restoranides istumiskohti, loonud kontaktivabad lahendused toidu kaasa ostmiseks ja koju tellimiseks ning toidu pakendame ja anname kliendile üle suletud paberkottides. Palume inimestel hoida üksteisega ohutut distantsi ning niisamuti nagu mujal avalikus kohas võiks käte desinfitseerimine ka meie restorani tulles olla elementaarne viisakusreegel nii iseenda, meie klientide kui töötajate tervise kaitseks,” lisas Kõvask.  

Kõiki Burger Kingi restorane desinfitseeritakse Tallinki teatel hommikuti ja õhtuti, üldkasutatavaid pindu, sealhulgas kioskite ekraane, lisaks iga 15 minuti tagant. Tellitav toit pakendatakse ohutuse tagamiseks suletud paberkottidesse, seda nii kohapeal söömiseks, kaasaostmiseks kui Wolt ja Bolt rakenduste abil koju tellimiseks. 

“Ka restorani sissepääsu ja istumise oleme lahendanud 2+2 reeglit järgides: siseneda ja kõrvuti istuda tohib vaid kaks inimest korraga, välja arvatud leibkonnad, osa laudu ja istumiskohti on suletud ja distantsi hoidmiseks on kogu restoran märgistatud “2m” põrandakleebistega,” märkis Kõvask. Näiteks Rocca al Mare Burger Kingi restorani 100 istekohast on mai lõpus avatud vaid veerand ehk restoranis saab kohapeal korraga olla 26 inimest. 

Meetmeid tuleb Tallinki esindaja sõnul järgida ka kõigil Burger Kingi restoranide töötajatel, nii köögis toidu valmistamisel kui kassades klientide teenindamisel. Iga vahetuse alguses toimub plaaniline kehatemperatuuri mõõtmine – üle 37,3-kraadise palaviku korral töötajat tööle ei lubata. Nõutud on käte regulaarne desinfitseerimine ning maskide kandmine. 

Burger Kingi menüüvalikut ohutusreeglid Kõvaski sõnul ei muuda. 

Balti jaama ootepaviljonis avab Tallink kiirtoidurestoranidega üheaegselt ja samade ohutusreeglite järgi ka Tallink Ekspress kaupluse. 

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi