Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ) käivitas tänavu koostöös maaeluministeeriumiga projekti, mille käigus õpetavad peakokad 6.-8. klasside õpilastele tervisliku ja maitsva toidu valmistamist, vahendas BNS.

EPÜ presidendi Taigo Lepiku sõnul algatati projekt seetõttu, et kaugeltki mitte kõik lapsed ei toitu regulaarselt tervislikult. Riigikogu Eesti toidu toetusrühm kohtus peakokkade ühenduse esindajatega ning arutles projekti “Peakokad koolides” eesmärkide ja väljakutsete üle. 

“Selge on see, et täiskasvanuid on hilja ümber kasvatada. Projekti raames me mitte ainult ei tutvusta õpilastele retsepte, vaid õpetame, kuidas roogasid valmistada,” lausus Lepik, kes töötab president Kersti Kaljulaidi peakokana. “Need lapsed, kes on meie koolituse läbinud, saavad omakorda vanematele söögi valmistamist õpetada.”

Eesti toidu toetusrühma esimees Maria Jufereva-Skuratovski toonitas, et tegemist on väga tähtsa projektiga.

“Kahjuks mõned lastevanemad ei jõua oma tiheda töögraafiku tõttu tagada oma lastele täisväärtuslikku toitumist. Seetõttu on oluline, et laps oskaks ise endale värsketest toorainetest süüa teha,” ütles Jufereva-Skuratovski ja avaldas siiski lootust, et ka uus maaeluminister Arvo Aller toetab projekti jätkumist. “Eesti toidu toetusrühma liikmed on arvamusel, et toiduvalmistamise koolitused peaksid toimuma igas Eesti koolis. Nendest oskustest ja teadmistest sõltub meie laste tervis.”

Projekti “Peakokad koolides” ootenimekirjas on sada kooli üle Eesti. Koolitused viiakse läbi kevadel ja sügisel. Pakutud retseptidega on võimalik tutvuda leheküljel www.eestitoit.ee.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi