Rallivõistluse Rally Estonia korraldajad teatasid, et tänavu võistlust ei toimu.

“Rally Estonia direktorina olen veendunud, et kui meie selja taga ei ole toetavat ja koostööaldist alaliitu, siis meil on võimatu pürgida Eestis WRC etapi korraldamise suunas,” teatas Rally Estonia direktor Urmo Aava. “”Oleme sunnitud 2020. aasta Rally Estonia ära jätma.”

Aava tõi esile, et mullu toimus esmakordselt Eestis ametlik WRC promotsiooniralli, millest võtsid osa ka ametlikud WRC meeskonnad.

“Tunneme suurt uhkust üheskoos saavutatu üle, sest 2019. aasta eduloo järel on hakatud Eestiga arvestama kui tõsise kandidaadiga WRC etapi korraldamisel. Eesti autospordi tugevat kujundit kinnitavad ka Ott Tänaku ja Martin Järveoja 2019. aasta autoralli maailmameistritiitlid,” sõnas Aava.

Ta nentis, et eelmine aasta oli Eesti autospordile äärmiselt edukas. “Pärast sellist aastat on mul eriti raske
mõista täna ametis oleva Eesti Autospordi Liidu (EAL) juhatuse seisukohta, et WRC etapi Eestisse toomine ei ole enam EAL eesmärk,” ütles Aava.

Aava sõnul kinnitas EAL-i juhatus tänavu jaanuaris, vaid pool aastat enne Rally Estonia toimumisaega, hinnakiri, milles võrreldes 2019. aastaga on rahvusvahelise võistluse registreerimise tasu tõusnud 2000 euro pealt 100 000 euro peale.

“See teeb hinnatõusuks pea 5000%. Sellise tasu maksmine on nii juriidiliselt kui ka eelarveliselt võimatu,” ütles Aava, kelle sõnul annab see selgelt märku EAL strateegia muutusest. “Oluline on seejuures meelde tuletada, et WRC etapi Eestisse toomise eesmärk on kirjas Rally Estonia ja EAL-i vahelises pikaajalises kehtivas koostöölepingus. Samuti on neljapoolsed ühised eesmärgid kirjas.”

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi