Valitsus kiitis teisipäevasel kabinetinõupidamisel heaks kultuuriministri ettepaneku lubada erandina korraldada terviseameti juhiste järgimisel kuus Estoloppeti suusamaratonide sarja kuuluvat etappi.

Valitsuse hinnangul on Estoloppeti sarja kuuluvad spordi- ja liikumisürituste etapid, mis toimuvad Eesti eri paigus jaanuari lõpust kuni märtsi alguseni, ülekaaluka ühiskondliku või riikliku huviga üritused. Otsus võimaldab korraldada osalejate piirarvu erisusega 30. jaanuaril Viru, 6. veebruaril Tamsalu-Neeruti, 13. veebruaril Alutaguse ning 21. veebruaril Tartu maratoni. 27. veebruaril on võimalik korraldada Tallinna suusamaraton ning 6. märtsil Haanja maraton.

Otsuse kohaselt peab terviseamet andma ürituste korraldajate poolt koroonaviiruse leviku tõkestamiseks koostatud riskide maandamise plaani sobivuse kohta oma arvamuse ja suunised ning kultuuriministeerium peab koostöös korraldajatega tagama võistluste ja ürituste läbiviimisel terviseameti juhiste järgimise.

„Valitsus kutsub rahvast värskesse õhku sportima! Suusamaratonid on selleks hea võimalus. Kehtivate piirangute juures ei saa Estoloppeti suusamaratonide sari toimuda vaatamata väga headele lumeoludele, sest nende võistluste puhul on osalejaid sadades ning pikkade distantside puhul ei ole võimalik tagada, et grupid omavahel ei seguneks. Eesti suurvõistluste korraldajad on tõestanud, et viiruse levimise tingimustes suudetakse korraldada turvalisi võistlusi. Estoloppeti korraldajad on toonud välja riskide maandamise meetmed, mida tuleb arvestada kõikide etappide läbiviimisel,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas. 

„Lõpuks ometi on lumi maha tulnud ja seda jätkub kenasti igale poole üle Eesti. Ettevalmistused Viru maratoniks on juba pikemalt aega olnud täies hoos – raja põhjad on sissesõidetud, rada on paigas ja ka muud maratoniga seotud ettevalmistused käivad. Kui nüüd ilm peab, siis selle poolest lubab tulla väga kena maraton,” rõõmustas 35. Viru Maratoni peakorraldaja Evi Torm. 

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi