Veterinaar- ja Toiduametil (VTA) on valminud heategevusasutustele ja- organisatsioonidele mõeldud juhend, mis selgitab ja annab juhiseid, kuidas annetada toitu, et see oleks tarbijale ohutu.

VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on juhend mõeldud
organisatsioonidele, kes tegelevad toidu annetamisega heategevuslikul
eesmärgil. „Juhend on tõhusaks toeks, et tagada ohutus toidu
vastuvõtmisel, hoiustamisel ja jagamisel. Juhend selgitab ka toidu
annetamisega seotud mõistete ja nõuete sisu ning toimingute olemust,“
lausus Kalda.

Toiduohutuse juhend annab heategevusorganisatsioonidele ülevaate selle
kohta, millistel tingimustel on võimalik nii „parim enne“ kui ka
„kõlblik kuni“ märgisega toitu annetada. „Nii nagu ka varem, siis
„kõlblik kuni“ kuupäeva ületanud tooteid tarbijale anda ei tohi.
Siiski annab juhend võimaluse „kõlblik kuni“ tooted päev enne või
toidu aegumisega samal kuupäeval sügavkülmutada ja neid abivajajatele ka
hiljem jagada,“ selgitas Kalda.

Juhendist saab annetaja ühtlasi teada, millised toidud sobivad või ei
sobi sügavkülmutamiseks. „Näiteks liha, kala ja küpsetised sobivad
sügavkülmutamiseks, kuid toores muna ja jogurt mitte,“ tõi Kalda
välja.

VTA juhib tähelepanu, et kõigil toitu külmutavatel ettevõtetel peab
olema selleks ametilt saadud vastav tegevusluba.

Juhendiga on võimalik tutvuda VTA kodulehel

Kui soovid seda teha juba täna siis klikka siia – armastanaidata.ee

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi