Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium otsustas, et Aivar Rehemaa pole rikkunud dopinguvastaseid reegleid. Ühtlasi tühistati eile ka talle määratud esialgne võistluskeeld.

Sündmuste ahel algas 2. novembril. Eesti suusaliit avaldas pressiteate, kus seisis, et Soome alaliidult saadud kinnitatud info järgi aitab Mati Alaver korraldada 4.-25. novembrini Soomes Olosel seitsmele Eesti suusaliidu liikmesklubi sportlasele laagrit.

Covid-19 tõttu oli Soome sõiduks tarvis kutset. Rehemaa pöördus protsessi kiirendamiseks Alaveri poole. «Alaver helistas oma sõbrale Soome suusaliidus ja küsis, kas oleks võimalik kutse hankimist kiirendada. See ei vasta tõele, et ta aitab laagrit korraldada. Ta pole sellega kuidagi seotud,» rääkis oma suusaklubi AR Pro Team loonud Rehemaa.

Ta rääkis, et on kevadel ja suvel ka Eesti Suusaliidu poole pöördunud, kuid asjad venivad. “Mul ei olnud võimalust oodata veel nädalat või kahte, mul on vaja Soome pääseda,» selgitas Rehemaa novembri alguses.

Enda sõnul ei osanud ta ette näha, et mitteametlikust pöördumisest võib kasvada suur probleem. «Ma saan aru, et Alaveril on spordis halb maine, aga ma uurisin lihtsalt, kas ta saaks kutsega aidata. Saigi, sest kutse tuli postkasti pooleteise päevaga,» märkis juhendaja.

Eesti Antidoping reageeris kiiresti, määrates Rehemaale ajutise tegutsemiskeelu. Endine sportlane palkas end kaitsma tippadvokaat Jaanus Tehveri. Sellest oli ka kasu. Neljapäeval kogunenud dopinguvastane distsiplinaarkolleegium otsustas, et Rehemaal süüd siiski pole ja esialgne karistus tühistatakse.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi