Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA endine president Sepp Blatter sai juriidilise võidu, kui Šveitsi föderaalprokurörid teatasid plaanist loobuda ühest kaasusest tema vastu seoses arvatava kuritegeliku omakasu saamise juhtumiga.

Šveitsi peaprokuratuur kinnitas laupäeval varasemaid teateid, et kavatseb lõpetada juurdluse küsimuses, kuidas Blatter ja FIFA jagasid maailmameistrivõistluste teleõigusi Kariibi mere piirkonnas aastal 2005, saades sellest väidetavalt miljonitesse ulatuvat tulu.

Otsus on järjekordne näide viimaste nädalate arengutest, kuidas Šveitsis on FIFA-kaasused toppama jäänud, samas kui eraldiseisev ja šveitslastega koostööd tegev juurdlus Ühendriikides sai uue hoo seoses värksete süüdistustega jalgpalli MM-i pistiseskandaalis.

Šveitsi juurdlus algatati Blatteri vastu nelja ja poole aasta eest ning see aitas kaasa ka tema karjääri lõpule FIFA presidendina, kellena ta oli töötanud 17 aastat. FIFA kehtestas siis talle kuue aasta pikkuse keelu siduda end jalgpalliga.

Jätkuvalt on käigus teine kriminaaljuurdlus Blatteri vastu, märkis prokuratuur laupäeval avalduses.

Selle kohaselt andis Blatter loa FIFA toonasele asepresidendile Michel Platinile 2011. aastal maksta väidetavalt ebaseaduslikult kaks miljonit Šveitsi franki (1,83 miljonit eurot), mida FIFA Platinilt tagasi nõuab.

Prokurörid ei osanud öelda, millal nad ametlikult Kariibi juurdluse lõpetavad.

Associated Press võttis ühendust Blatteri pressiesindajaga kommentaariks.

POSTITA KOMMENTAAR

Palun sisesta kommentaar !
Palun sisesta oma nimi